Taulell d'anuncis

Experiències del projecte Art k'suma

El proper dimarts 28 de març a les 18 h, el Centre Cultural el Casino de Manresa acollirà l'acte Gènere i relacions intergeneracionals.

[+] Llegir més

Presentat el Fòrum Jove de Manresa, que desembocarà en el Pla Local de Joventut 2018-2021

14/03/2017

El proper 25 de març se celebrarà el Fòrum, prèvia inscripció, que permetrà fer propostes per elaborar el nou Pla Local de Joventut 2018-2021. La diagnosi feta mostra les necessitats que el jovent demanden en cinc grans blocs: ocupació, formació, associacionisme i espais juvenils.

[+] Llegir més

LA CIUTAT DE MANRESA FORMA PART DE LA PROVA PILOT DE LA METODOLOGIA FEM TEC! QUE HA DESENVOLUPAT L’OFICINA DEL PLA JOVE (DIPUTACIÓ DE BARCELONA)

20/12/2016 

La metodologia fem tec! creada per l’Oficina del Pla Jove (Diputació de Barcelona) té per objectiu principal difondre l’emprenedoria com a actitud vital entre els joves, partint del reconeixement de l’educació no formal com a instrument per a la transmissió de conceptes, valors i capacitació dels i les joves, i es basa en la importància del joc com a element rellevant en la socialització i la inclusió i també promou l’experimentació entorn d’un centre d’interès atractiu per als joves, afavorint el plaer de la descoberta com a motor de l’aprenentatge (capacitats, actituds, valors...). Aquesta metotodologia està desenvolupada en 11 guies constituïdes per 8 tallers cadascuna, en les quals es proposen una sèrie de recursos per als professionals per desenvolupar amb els joves, tant a l’aula com en equipaments juvenils, casals...

[+] Llegir més

EL BAGES COMPTA AMB LA FIGURA DE DUES PROFESSIONALS DE GARANTIA JUVENIL

19/12/2016

Des del mes de novembre, el Bages compta amb la figura de dues professionals que ofereixen assessorament, orientació i acompanyament a les persones joves que vulguin inscriure’s a Garantia Juvenil. 

 

 

L’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages han presentat avui, a l’Oficina Jove del Bages, el programa Garantia Juvenil, un projecte europeu que té l’objectiu de reduir l’atur juvenil i està adreçat als joves que no estudien ni treballen independentment del nivell formatiu en què es trobin.

L’Oficina Joves del Bages, situada a l’Espai Joan Amades, és un dels punts de Catalunya on els joves de Manresa poden inscriure’s i conèixer totes característiques d’un projecte adreçat a garantir oportunitats per als joves tant de formació per al desenvolupament de competències professionals com per a la seva inserció en el mercat laboral.

L’acte de presentació del programa ha anat a càrrec de la regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo; de la consellera d’Educació, Cultura, Joventut i Esports del Consell Comarcal del Bages, Èlia Tortolero;  de l’impulsora de Garantia Juvenil de Manresa, Míriam Lozano; de l’impulsora de Garantia Juvenil de la comarca del Bages, Carla Cases. Hi ha assistit també la tècnica de Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Cristina Cano; i la Cap d’Àrea d’Educació,Cultura i Joventut del Consell Comarcal del Bages, Carme García.

El programa contempla el desplegament per part de la Generalitat de Catalunya d’una xarxa presencial d'informació i suport a la inscripció a aquest programa, amb professionals que ajuden en el procés i donen informació sobre els aspectes importants de la Garantia Juvenil a Catalunya. Aquest desplegament es va efectuar a l’Oficina jove del Bages el 2014 i donava atenció els joves de la ciutat de Manresa.

És a partir del novembre del 2016 quan el Consell Comarcal del Bages entra a formar part d’aquesta xarxa amb la incorporació d’una professional que es desplaçarà a tots els municipis del Bages  per oferir aquest servei de forma descentralitzada.

Un servei coordinat amb entitats i municipis

Anna Crespo ha valorat de forma molt positiva aquest programa que “s’adreça tant a joves amb molta formació com a joves sense” i ha fet una crida “als joves perquè coneguin aquest servei coordinat amb xarxa amb totes les entitats que treballen o estan vinculades amb els joves amb l’objectiu d’orientar-los en la recerca del seu futur laboral”. En aquest sentit la regidora de Joventut ha recordat “que el darrer mes l’Ajuntament de Manresa ha contractat una quinzena de joves amb molta formació a través de Garantia Juvenil”.

Per la seva part, Èlia Tortolero ha manifestat que “aquest és el primer any que tenim una impulsora comarcal de Garantia Juvenil que estarà ubicada aquí, a l’Oficina Jove del Bages, i que treballarà de forma coordinada amb la impulsora de Manresa”. La consellera d’Educació,Cultura, Joventut i Esports del Consell Comarcal del Bages ha explicat que “la impulsora donarà servei als ajuntaments comarcals i distribuirà el seu treball en 12 zones, distribuïdes per proximitat i per quantitat de joves. Aquesta impulsora visitarà un cop al mes tots els municipis i es trobarà amb els tècnics de Promoció Econòmica i Joventut per valorar-ne les necessitats i coordinar-ne la gestió".

Informació, assessorament i tutorització

El programa contempla oferir a les persones joves que es vulguin apuntar al sistema de Garantia Juvenil informació i orientació sobre el programa; assessorament i tràmit en la inscripció; seguiment i tutorització dels joves durant i després de la seva participació en les diferents polítiques actives d’ocupació o bé en els programes específics que s’articulin per al Programa de Garantia Juvenil a Catalunya; així com la relació i la coordinació amb les entitats i altres organismes que participin en el Programa de Garantia Juvenil a Catalunya.

Un projecte que garanteix treball, pràctiques o formació

El Programa Garantia Juvenil s’adreça als joves entre 16 i 29 anys que no estan treballant ni estudiant; que busquen nous camps on formar-se, entrar al món laboral mitjançant contractes de pràctiques o desitgen emprendre un nou projecte.

Si s’acompleixen els requisits, en un termini de quatre mesos,la Generalitatpot oferir al jove una oferta de formació, una oferta de treball, un període de pràctiques o formació com a aprenent.

Requisits per inscriure’s la Garantia Juvenil

Per inscriure’s al programa cal complir amb els següents requisits:

  • Tenir la nacionalitat espanyola o el permís de residència i treball.
  • Estar empadronat a l’Estat Espanyol.
  • Ser més grans de 16 anys i menors de 29 anys, o menors de 30 anys en el cas de joves amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%.
  • No haver treballat els 30 dies naturals anteriors.
  • No haver rebut accions educatives de més de 40 hores mensuals en els 90 dies naturals anteriors.
  • No haver rebut formacions de més de 40 hores mensuals en els 30 dies naturals anteriors.

Més de 2.000 joves inscrits al Bages

En aquest moments, a data 15 de desembre de 2016, al Bages hi ha 2.007 joves inscrits a Garantia Juvenil, dels quals 764 són de Manresa i 1.243 de la resta de municipis de la comarca.  Del total d’inscrits, 1.052 s’estan beneficiant de les propostes i activitats del programa; 611 joves no són beneficiaris perquè estan treballant o han treballat l’últim més; i 344 joves no han finalitzat la inscripció o estan en fase resolució d’alguna errada dels requisits sol·licitats.

La comarca del Bages té censats 24.587 joves –entre 16 i 29 anys- dels quals 10.710 són de Manresa i 13.877 de la resta de municipis. Aquest 2015, la mitjana de joves inscrits a l’atur en aquesta franja d’edat és de 1.661 joves, dels quals 829 són de Manresa i 832 de la resta de municipis del Bages.

Horaris d’atenció als joves

PER A JOVES DE MANRESA

C/ Sant Blai, 14 - Manresa - Tel/ 93 877 13 60

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

www.garantiajuvenil.gencat.cat

Horari d’atenció al públic:

Dilluns de 16h a 19h

Dijous de10 a14h

PER A JOVES D’ALTRES MUNICIPIS DEL BAGES

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

telèfon i whatsapp : 619142752

 

Per rebre una atenció més ràpida i personalitzada, es recomana tant pels joves de Manresa com de la comarca, demanar cita prèvia per telèfon o correu electrònic.

Més informació es pot trobar a: