Taulell d'anuncis

La regidoria de Joventut presenta la programació d’activitats per aquesta tardor

(16/9/2019)

L’Espai Jove Joan Amades i el Casal de Joves la Kampana han programat diversos tallers de temàtiques diferents per a les persones joves de la ciutat. Les inscripcions s’obren aquest dimecres a través del web www.manresajove.cat

[+] Llegir més

Manresa presenta la nova edició d’un Estiu Jove farcit d’activitats per als mesos de juny i juliol

03/06/2019

Òrbita jove, el torneig de vòlei platja a la plaça Major,  les piscines nocturnes, una nova edició de l’Stalow Fest,  la Manresa Express, una nova edició del festival de música electrònica Manrusionica i un munt d’activitats diverses són les propostes adreçades als joves aquest estiu.

[+] Llegir més

La mostra Stroika en imatges d'Àlex Belza s'exposarà als equipaments juvenils de Manresa

 04/02/2019

Es tracta d’un recull de fotografies sobre concerts i actuacions de música en directe que han passat per la sala Stroika, i que es podrà veure a L’Espai Jove Joan Amades (del 5 al 28 de febrer) i al Casal de Joves la Kampana (del 4 al 29 de març).

[+] Llegir més

TARIMA EX NOVO

13/12/2018

El concurs de creació musical ràpida i espontània Tarima ex Novo busca 40 joves per participar en la 1a edició

 

Els 40 joves músics es repartiran, de forma aleatòria, en 10 equips de 4 membres. Aquests equips, que tindran un nom d’un carrer del Centre Històric decidit per l’organització, hauran de crear tres peces musicals originals que, posteriorment, el dia 30 de març, tocaran al Mercat de Puigmercadal.

[+] Llegir més

Els punts al pati i el punt al campus estrenen un nou curs a centres de secundària de Manresa i a les universitats.

El proper dilluns 2 d’octubre l’Oficina jove del Bages inicia el punt d’informació i dinamització a 9 centres d’ensenyament secundari de Manresa i a les dues universitats de la ciutat.

 

El Punt al Pati i el punt al Campus en el cas de les universitats, és un espai d’informació i assessorament que pretén descentralitzar el servei que s’ofereix des de l’OJB i apropar  la informació  als joves. És tracta d’un servei que ofereix l’Ajuntament de Manresa ( Manresa Jove)  i que està dinamitzada i gestionat per l’entitat el CAE. 

En què consisteix el punt ?

Al vestíbul o al pati, segons cada centre, es munta una taula amb material informatiu d’especial interès per a la gent jove: agenda de concerts, programació de teatre i cinema a la ciutat, activitats dels Casals de joves/la Kampana, activitats esportives, inscripcions a colònies, estades i camps de treball, acadèmies d’idiomes i de repàs, sortides, etc. Durant aquesta estona, els alumnes poden venir i endur-se la informació o fer una consulta específica que serà resolta al moment, o a través del correu electrònic, per Facebook, per telèfon o en la propera visita al centre.

Les permanències

A part de la presència setmanal als centres, també es realitzen activitats de sensibilització en temes que poden afectar a les persones joves, moltes vegades coincidint amb dies rellevants. Algunes que es van realitzar el curs anterior son: Permanència sobre les Drogues, Permanència de la Dona Treballadora , Permanència trastorns alimentaris ,Permanència sobre el Tabac, Permanència conra la violència de gènere Free hugs, Permanència VIH, Permanència LGTBI.

Aquest any incorporem la Permanència addició a les TIC.

En algunes ocasions aquestes permanències estan coordinades amb altres professionals especialistes en la temàtica i consisteix en dinàmiques i jocs ràpids que es realitzen a l’hora de pati.

La cartellera

Cada centre disposa d’una cartellera on s’hi pengen informació que pot ser d’interès per a les persones joves. Setmanalment s’actualitza la informació amb cartells d'activitats previstes per aquella setmana, propostes dels propis alumnes dels instituts que pertanyen a alguna entitat/associació, ...

Els corresponsals

Per tal de que la informació arribi a tot l’alumnat, es proposa al delegat o subdelegat de cada classe l’opció de ser corresponsal de l’Oficina Jove del Bages. La seva tasca és venir setmanalment al Punt al Pati i recollir la informació que se li prepara per tal de que l’expliqui durant cinc minuts a l’hora de tutoria a la resta dels companys de classe. En cas de que els delegats o subdelegats no vulguin assumir aquesta  tasca, aquesta funció la pot portar a terme qualsevol altre company de l’aula. El projecte Corresponsals es va iniciar a Manresa el curs 2008-2009.