Taulell d'anuncis

Demà l’Oficina Jove oferirà una xerrada sobre ‘Pantalles i adolescents: com gestionar-ne un bon ús?’

14/02/2018

La conferència, adreçada a pares i mares, anirà a càrrec de Dominica Díez Marcet, psicòloga clínica de la Unitat de Joc Patològic i Altres Addiccions no Tòxiques d’Althaia.

 

Demà, dijous 15 de Febrer a les 8 del vespre, l’Oficina Jove del Bages (C/ Sant Blai 14) oferirà a pares i mares una xerrada que parlarà sobre Pantalles i adolescents: com gestionar-ne un bon ús? , que anirà a càrrec de Dominica Díez Marcet, psicòloga clínica de la Unitat de Joc Patològic i Altres Addiccions no Tòxiques d’Althaia.

[+] Llegir més

L’Oficina Jove del Bages farà una dinàmica per informar als joves sobre les drogues i els seus afectes nocius

La dinàmica es durà a terme del 12 al 16 de febrer als centres de secundària i a les universitats de Manresa adherits al projecte de El Punt al Pati i El Punt al Campus.

 

[+] Llegir més

Manresa Jove ofereix un ampli ventall d’activitats i tallers de lleure adreçades al públic jove (a partit de 14 anys) com per exemple, tallers de fotografia, de creació musical, de karate, etc. que tindran lloc a l’Espai Joan Amades i al Casal de Joves La

22/01/2018

 

L’Ajuntament de Manresa, a través de Manresa  Jove,  presenta per aquest hivern una àmplia oferta d’activitats i tallers de lleure adreçada al públic jove – a partit de 14 anys- que tindrà lloc a l’Espai Joan Amades i al Casal de Joves La Kampana. Les inscripcions s’obren avui, dilluns 22 de gener.

[+] Llegir més

Bona participació en diverses activitats per informar els joves sobre malalties de transmissió sexual i conductes de risc

15/12/2017

L’exposició Sex o no Sex2, a l’espai 7 del Casino, ha rebut uns 650 visitants que van poder exposar el seus dubtes sobre sexualitat i efectivitat i van participar en les dinamitzacions de l’Associació CEPS. D’altra banda, al campus universitari, es va a portar a terme el kahoot, una eina de gammificació que permet plantejar preguntes sobre les diferents malalties sexuals de forma amena i divertida.

[+] Llegir més

Els punts al pati i el punt al campus estrenen un nou curs a centres de secundària de Manresa i a les universitats.

El proper dilluns 2 d’octubre l’Oficina jove del Bages inicia el punt d’informació i dinamització a 9 centres d’ensenyament secundari de Manresa i a les dues universitats de la ciutat.

 

El Punt al Pati i el punt al Campus en el cas de les universitats, és un espai d’informació i assessorament que pretén descentralitzar el servei que s’ofereix des de l’OJB i apropar  la informació  als joves. És tracta d’un servei que ofereix l’Ajuntament de Manresa ( Manresa Jove)  i que està dinamitzada i gestionat per l’entitat el CAE. 

En què consisteix el punt ?

Al vestíbul o al pati, segons cada centre, es munta una taula amb material informatiu d’especial interès per a la gent jove: agenda de concerts, programació de teatre i cinema a la ciutat, activitats dels Casals de joves/la Kampana, activitats esportives, inscripcions a colònies, estades i camps de treball, acadèmies d’idiomes i de repàs, sortides, etc. Durant aquesta estona, els alumnes poden venir i endur-se la informació o fer una consulta específica que serà resolta al moment, o a través del correu electrònic, per Facebook, per telèfon o en la propera visita al centre.

Les permanències

A part de la presència setmanal als centres, també es realitzen activitats de sensibilització en temes que poden afectar a les persones joves, moltes vegades coincidint amb dies rellevants. Algunes que es van realitzar el curs anterior son: Permanència sobre les Drogues, Permanència de la Dona Treballadora , Permanència trastorns alimentaris ,Permanència sobre el Tabac, Permanència conra la violència de gènere Free hugs, Permanència VIH, Permanència LGTBI.

Aquest any incorporem la Permanència addició a les TIC.

En algunes ocasions aquestes permanències estan coordinades amb altres professionals especialistes en la temàtica i consisteix en dinàmiques i jocs ràpids que es realitzen a l’hora de pati.

La cartellera

Cada centre disposa d’una cartellera on s’hi pengen informació que pot ser d’interès per a les persones joves. Setmanalment s’actualitza la informació amb cartells d'activitats previstes per aquella setmana, propostes dels propis alumnes dels instituts que pertanyen a alguna entitat/associació, ...

Els corresponsals

Per tal de que la informació arribi a tot l’alumnat, es proposa al delegat o subdelegat de cada classe l’opció de ser corresponsal de l’Oficina Jove del Bages. La seva tasca és venir setmanalment al Punt al Pati i recollir la informació que se li prepara per tal de que l’expliqui durant cinc minuts a l’hora de tutoria a la resta dels companys de classe. En cas de que els delegats o subdelegats no vulguin assumir aquesta  tasca, aquesta funció la pot portar a terme qualsevol altre company de l’aula. El projecte Corresponsals es va iniciar a Manresa el curs 2008-2009.