Taulell d'anuncis

Què coneixes de les TIC?

L’Oficina Jove del Bages ofereix una dinàmica a les hores del pati dels centres educatius de secundària i a les universitats de Manresa per tal de reflexionar sobre els usos de les noves tecnologies

  “què coneixes de les TIC ?” és la pregunta que s’ha plantejat als nois i noies que han assistit al Punt al Pati i al Punt al Campus durant la setmana del 23 al 27 d’Abril, per tal de prendre consciència sobre els usos de les noves tecnologies.   

[+] Llegir més

Oficina Artística 2018

13/04/2018

La xerrada a càrrec de Miriam Ponsa i Killing weekend ha omplert de gom a gom la sala d’actes de l’Espai Jove Joan Amades – Oficina Jove del Bages, amb més de 130 alumnes del batxillerat artístic del INS Lluís de Peguera i de l’Escola d’Art de Manresa.

[+] Llegir més

L’Oficina Jove del Bages organitza tres tallers d’educació i treball gratuïts per a joves de 14 a 25 durant el mes d’Abril

28/03/2018

Els tallers proposats són: “Taller de currículum vitae”, el dimecres 4 d’abril; “Què són les competències i quines són les meves”, el dijous 5 d’abril; i “Com? on? i quan? ens posem a estudiar?”, el dijous 19 d’abril.

[+] Llegir més

L’Oficina Jove del Bages obre un nou servei d’assessorament en mobilitat internacional

01/03/2018

A partir del 5 de març,  els joves de la comarca del Bages tindran aquest nou servei per rebre informació sobre les diferents opcions que tenen al seu abast per fer una estada en un altre país. 

[+] Llegir més

Els punts al pati i el punt al campus estrenen un nou curs a centres de secundària de Manresa i a les universitats.

El proper dilluns 2 d’octubre l’Oficina jove del Bages inicia el punt d’informació i dinamització a 9 centres d’ensenyament secundari de Manresa i a les dues universitats de la ciutat.

 

El Punt al Pati i el punt al Campus en el cas de les universitats, és un espai d’informació i assessorament que pretén descentralitzar el servei que s’ofereix des de l’OJB i apropar  la informació  als joves. És tracta d’un servei que ofereix l’Ajuntament de Manresa ( Manresa Jove)  i que està dinamitzada i gestionat per l’entitat el CAE. 

En què consisteix el punt ?

Al vestíbul o al pati, segons cada centre, es munta una taula amb material informatiu d’especial interès per a la gent jove: agenda de concerts, programació de teatre i cinema a la ciutat, activitats dels Casals de joves/la Kampana, activitats esportives, inscripcions a colònies, estades i camps de treball, acadèmies d’idiomes i de repàs, sortides, etc. Durant aquesta estona, els alumnes poden venir i endur-se la informació o fer una consulta específica que serà resolta al moment, o a través del correu electrònic, per Facebook, per telèfon o en la propera visita al centre.

Les permanències

A part de la presència setmanal als centres, també es realitzen activitats de sensibilització en temes que poden afectar a les persones joves, moltes vegades coincidint amb dies rellevants. Algunes que es van realitzar el curs anterior son: Permanència sobre les Drogues, Permanència de la Dona Treballadora , Permanència trastorns alimentaris ,Permanència sobre el Tabac, Permanència conra la violència de gènere Free hugs, Permanència VIH, Permanència LGTBI.

Aquest any incorporem la Permanència addició a les TIC.

En algunes ocasions aquestes permanències estan coordinades amb altres professionals especialistes en la temàtica i consisteix en dinàmiques i jocs ràpids que es realitzen a l’hora de pati.

La cartellera

Cada centre disposa d’una cartellera on s’hi pengen informació que pot ser d’interès per a les persones joves. Setmanalment s’actualitza la informació amb cartells d'activitats previstes per aquella setmana, propostes dels propis alumnes dels instituts que pertanyen a alguna entitat/associació, ...

Els corresponsals

Per tal de que la informació arribi a tot l’alumnat, es proposa al delegat o subdelegat de cada classe l’opció de ser corresponsal de l’Oficina Jove del Bages. La seva tasca és venir setmanalment al Punt al Pati i recollir la informació que se li prepara per tal de que l’expliqui durant cinc minuts a l’hora de tutoria a la resta dels companys de classe. En cas de que els delegats o subdelegats no vulguin assumir aquesta  tasca, aquesta funció la pot portar a terme qualsevol altre company de l’aula. El projecte Corresponsals es va iniciar a Manresa el curs 2008-2009.