Taulell d'anuncis

Demà l’Oficina Jove oferirà una xerrada sobre ‘Pantalles i adolescents: com gestionar-ne un bon ús?’

14/02/2018

La conferència, adreçada a pares i mares, anirà a càrrec de Dominica Díez Marcet, psicòloga clínica de la Unitat de Joc Patològic i Altres Addiccions no Tòxiques d’Althaia.

 

Demà, dijous 15 de Febrer a les 8 del vespre, l’Oficina Jove del Bages (C/ Sant Blai 14) oferirà a pares i mares una xerrada que parlarà sobre Pantalles i adolescents: com gestionar-ne un bon ús? , que anirà a càrrec de Dominica Díez Marcet, psicòloga clínica de la Unitat de Joc Patològic i Altres Addiccions no Tòxiques d’Althaia.

[+] Llegir més

L’Oficina Jove del Bages farà una dinàmica per informar als joves sobre les drogues i els seus afectes nocius

La dinàmica es durà a terme del 12 al 16 de febrer als centres de secundària i a les universitats de Manresa adherits al projecte de El Punt al Pati i El Punt al Campus.

 

[+] Llegir més

Manresa Jove ofereix un ampli ventall d’activitats i tallers de lleure adreçades al públic jove (a partit de 14 anys) com per exemple, tallers de fotografia, de creació musical, de karate, etc. que tindran lloc a l’Espai Joan Amades i al Casal de Joves La

22/01/2018

 

L’Ajuntament de Manresa, a través de Manresa  Jove,  presenta per aquest hivern una àmplia oferta d’activitats i tallers de lleure adreçada al públic jove – a partit de 14 anys- que tindrà lloc a l’Espai Joan Amades i al Casal de Joves La Kampana. Les inscripcions s’obren avui, dilluns 22 de gener.

[+] Llegir més

Bona participació en diverses activitats per informar els joves sobre malalties de transmissió sexual i conductes de risc

15/12/2017

L’exposició Sex o no Sex2, a l’espai 7 del Casino, ha rebut uns 650 visitants que van poder exposar el seus dubtes sobre sexualitat i efectivitat i van participar en les dinamitzacions de l’Associació CEPS. D’altra banda, al campus universitari, es va a portar a terme el kahoot, una eina de gammificació que permet plantejar preguntes sobre les diferents malalties sexuals de forma amena i divertida.

[+] Llegir més

S’inicia la nova formació per tal que joves del cicle formatiu d’Integració Social puguin ser “Àngels de nit”

El proper 24 d’octubre s’inicia la formació a una trentena de joves del cicle formatiu d’integració Social, per tal que puguin actuar en el marc de les festes populars i pels locals d’oci nocturn com a àngels de nit.

 

Els àngels de nit és un projecte que es lidera des de les àrees de joventut de l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages, i es tracta d’un grup de joves que actuen amb l’objectiu d’introduir “instants” reflexius en les conductes que es duen a terme en els espais d’oci nocturn ja sigui a nivell de malalties de transmissió sexual, abús dels consums d’alcohol i altres drogues, comportaments sexistes, etc...

El principal objectiu dels àngels de nit és fomentar els hàbits saludables tant en els consums, com en les conductes sexuals i relacionals entre els usuaris dels espais d’oci nocturn, així com també actuar en el cas de comportaments sexistes.

La formació

La formació que s’imparteix als alumnes del mòdul d’integració és d’un total de 20 hores , distribuïda en mòduls de 4 hores. Amb aquests mòduls es treballen aspectes com: 

-el sexisme i la festa a càrrec de l’entitat noctàmbul@s, En aquest apartat es pretén donar eines ala àngels per tal de poder detectar actituds sexistes, així com coneixement de recursos per si és necessari poder derivar les persones que hagin patit algun tipus d’agressió.

-Consums a càrrec d’Energy Control. En aquest mòdul de 4 hores s’expliquen les diferents drogues existents, així com també els seus efectes.

-Alcohol. A càrrec de la subdirecció general de drogodependències de l’agència catalana de la salut.  En aquesta formació s’explica els efectes de l’alcohol, així com també es fa èmfasi al consum d’alcohol en edats molt tempranes. Aquesta formació s’emmarca dins les Nits Q, ja que Manresa, és municipi que hi està adherit.

-Afectivitat, sexualitat: Les quatre hores dedicades aquesta formació, fa referència a un repàs de possibles malalties de transmissió sexual, així com aspectes més relacionats en els comportaments i mites entorn de la sexualitat.

-Formació en LGTBI; Aquest any s’ha incorporat una formació específca, per tal que els àngels de nit tinguin eines a l’hora de d’atendre persones LGTBI i saber-les acompanyar correctament. Aquesta formació va acàrrec de l’entitat manresana Filigrana.

Les sortides

Les sortides  dels àngels de nit es realitzen a la comarca del Bages, amb els municipis que ho sol.liciten i gairebé totes estan vinculades a festes majors, carnestoltes, festes populars, concerts, etc... 

Al llarg de la nit els àngels de nit reparteixen diferents materials per tal d’informar a les persones joves. En algunes ocasions també reparteixen aigües i menjar per tal de minvar els efectes del consum per manca d’ingesta.

Per tal d’identificar els àngels de nit van amb unes samarretes de color blau amb el logo dels àngels de nit, que va ser dissenyat per una alumne del cicle formatiu d’animació sociocultural i turisme.

Algunes dades

Des de l’inici del programa el 2014, s’han realitzat 27 sortides, on han articipat un total de 2019 àngels de nit. S’han repartit 8.150 preservatius i 1840 aigües. També s’ha repartit un total de 5.400 informacions en forma de targeters, fulletons, etc...

Projecte reconegut per l’Associació catalana de professionals de les polítiques de Joventut

Aquest 2017, els àngels de nit, ha estat reconegut com una bona pràctica dins l’àmbit de joventut, per l’associació catalana de professionals de les polítiques joventut.

El passat 5 d’octubre es va fer la presentació del projecte a l’Oficina Jove de l’Alt Empordà en el marc de les jornades de bones pràctiques que organitza l’associació catalana de professionals de les polítiques de joventut.