Taulell d'anuncis

La regidoria de Joventut presenta la programació d’activitats per aquesta tardor

(16/9/2019)

L’Espai Jove Joan Amades i el Casal de Joves la Kampana han programat diversos tallers de temàtiques diferents per a les persones joves de la ciutat. Les inscripcions s’obren aquest dimecres a través del web www.manresajove.cat

[+] Llegir més

Manresa presenta la nova edició d’un Estiu Jove farcit d’activitats per als mesos de juny i juliol

03/06/2019

Òrbita jove, el torneig de vòlei platja a la plaça Major,  les piscines nocturnes, una nova edició de l’Stalow Fest,  la Manresa Express, una nova edició del festival de música electrònica Manrusionica i un munt d’activitats diverses són les propostes adreçades als joves aquest estiu.

[+] Llegir més

La mostra Stroika en imatges d'Àlex Belza s'exposarà als equipaments juvenils de Manresa

 04/02/2019

Es tracta d’un recull de fotografies sobre concerts i actuacions de música en directe que han passat per la sala Stroika, i que es podrà veure a L’Espai Jove Joan Amades (del 5 al 28 de febrer) i al Casal de Joves la Kampana (del 4 al 29 de març).

[+] Llegir més

TARIMA EX NOVO

13/12/2018

El concurs de creació musical ràpida i espontània Tarima ex Novo busca 40 joves per participar en la 1a edició

 

Els 40 joves músics es repartiran, de forma aleatòria, en 10 equips de 4 membres. Aquests equips, que tindran un nom d’un carrer del Centre Històric decidit per l’organització, hauran de crear tres peces musicals originals que, posteriorment, el dia 30 de març, tocaran al Mercat de Puigmercadal.

[+] Llegir més

S’inicia la nova formació per tal que joves del cicle formatiu d’Integració Social puguin ser “Àngels de nit”

El proper 24 d’octubre s’inicia la formació a una trentena de joves del cicle formatiu d’integració Social, per tal que puguin actuar en el marc de les festes populars i pels locals d’oci nocturn com a àngels de nit.

 

Els àngels de nit és un projecte que es lidera des de les àrees de joventut de l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages, i es tracta d’un grup de joves que actuen amb l’objectiu d’introduir “instants” reflexius en les conductes que es duen a terme en els espais d’oci nocturn ja sigui a nivell de malalties de transmissió sexual, abús dels consums d’alcohol i altres drogues, comportaments sexistes, etc...

El principal objectiu dels àngels de nit és fomentar els hàbits saludables tant en els consums, com en les conductes sexuals i relacionals entre els usuaris dels espais d’oci nocturn, així com també actuar en el cas de comportaments sexistes.

La formació

La formació que s’imparteix als alumnes del mòdul d’integració és d’un total de 20 hores , distribuïda en mòduls de 4 hores. Amb aquests mòduls es treballen aspectes com: 

-el sexisme i la festa a càrrec de l’entitat noctàmbul@s, En aquest apartat es pretén donar eines ala àngels per tal de poder detectar actituds sexistes, així com coneixement de recursos per si és necessari poder derivar les persones que hagin patit algun tipus d’agressió.

-Consums a càrrec d’Energy Control. En aquest mòdul de 4 hores s’expliquen les diferents drogues existents, així com també els seus efectes.

-Alcohol. A càrrec de la subdirecció general de drogodependències de l’agència catalana de la salut.  En aquesta formació s’explica els efectes de l’alcohol, així com també es fa èmfasi al consum d’alcohol en edats molt tempranes. Aquesta formació s’emmarca dins les Nits Q, ja que Manresa, és municipi que hi està adherit.

-Afectivitat, sexualitat: Les quatre hores dedicades aquesta formació, fa referència a un repàs de possibles malalties de transmissió sexual, així com aspectes més relacionats en els comportaments i mites entorn de la sexualitat.

-Formació en LGTBI; Aquest any s’ha incorporat una formació específca, per tal que els àngels de nit tinguin eines a l’hora de d’atendre persones LGTBI i saber-les acompanyar correctament. Aquesta formació va acàrrec de l’entitat manresana Filigrana.

Les sortides

Les sortides  dels àngels de nit es realitzen a la comarca del Bages, amb els municipis que ho sol.liciten i gairebé totes estan vinculades a festes majors, carnestoltes, festes populars, concerts, etc... 

Al llarg de la nit els àngels de nit reparteixen diferents materials per tal d’informar a les persones joves. En algunes ocasions també reparteixen aigües i menjar per tal de minvar els efectes del consum per manca d’ingesta.

Per tal d’identificar els àngels de nit van amb unes samarretes de color blau amb el logo dels àngels de nit, que va ser dissenyat per una alumne del cicle formatiu d’animació sociocultural i turisme.

Algunes dades

Des de l’inici del programa el 2014, s’han realitzat 27 sortides, on han articipat un total de 2019 àngels de nit. S’han repartit 8.150 preservatius i 1840 aigües. També s’ha repartit un total de 5.400 informacions en forma de targeters, fulletons, etc...

Projecte reconegut per l’Associació catalana de professionals de les polítiques de Joventut

Aquest 2017, els àngels de nit, ha estat reconegut com una bona pràctica dins l’àmbit de joventut, per l’associació catalana de professionals de les polítiques joventut.

El passat 5 d’octubre es va fer la presentació del projecte a l’Oficina Jove de l’Alt Empordà en el marc de les jornades de bones pràctiques que organitza l’associació catalana de professionals de les polítiques de joventut.