Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

AEiG Cardenal Lluch

Adreça: carrer Vallfonosa, 11 principal, Manresa

E-mail: cardenallluch@gmail.com

Web: http://www.cardenallluch.cat/#0

 @aeig.cardenl.lluch

 Cardenal Lluch

L’Agrupament Escolta i Guia Cardenal Lluch es va crear el 1951 amb el ressorgiment de l’escoltisme a la ciutat de Manresa després de la Guerra Civil Espanyola. Va ser el primer agrupament de la ciutat i el tercer de Catalunya. El primer local va ser a la carretera de Vic 52 (Cal Bosch) i va adoptà el nom d’Agrupament Escolta Cardenal Lluch, en record d’aquest manresà, cardenal de Sevilla. L’Agrupament de noies es va formar paral·lelament el 1953 independent al del nois. L’escoltisme estava basat en el sistema educatiu actiu provinent del llibre “Scouting for boys” de Lord Baden Powell. Al cap d’un cert temps es va traslladar el local del Cardenal Lluch a la parròquia del Carme, i el 1963 es va llogar un local als Carlins. El local es va fer petit així que l’Agrupament es va establir al pis principal del nº11 del carrer Vallfonosa, on actualment segueix funcionant.

El 1976 l’Agrupament va unir les dues branques de l’Escoltisme català, Minyons Escoltes i Guies de Sant Jordi de Catalunya. Va néixer l’agrupament mixta, on nois I noies anaven junts. El 1998 va iniciar-se el procés de compra del local que fins llavors havia estat llogat.

Durant anys l’Agrupament ha participat i col·laborat activament en la vida de la ciutat, fent tasques solidàries amb la Creu Roja, projecte Bambylor al Senegal, projecte Barika a Burkina Faso, recollides de roba, menjar, etc per a diferents ONG’s de Manresa. L’estiu del 1991 a Escòcia es va fer el primer campament a l’estranger de la nostra història, organitzat com un intercanvi de Pioners i Caravel·les escocesos, suecs i catalans. Aquest intercanvi es va repetir el 1993, seguit d’un campament a Suècia el 1995 i l’acollida corresponent de suecs i escocesos a casa nostra. Actualment tant grups de Pioners i Caravel·les com de Trucs busquen camps internacionals per poder compartir experiències amb escoltes de tot el món. Fins i tot fa uns anys els Ràngers i Noies Guia van anar-se’n a Bèlgica, tot i que va ser com a cas excepcional.

En el 60è aniversari de l’Agrupament hi va haver una sèrie d’activitats preparades al cau. La primera va ser la neteja del camí que el cau té apadrinat i que es va fer el 19 de març. Cada branca va col·laborar a la seva manera, senyalitzant el camí, traient-ne les deixalles o fent un petit reportatge sobre l’abans i el després de la neteja. A més a més es va fer una caminada amb els infants, famílies, exescoltes caps i aquel·les. la qual conclogué amb un gran dinar al casal de Viladordis.

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat