Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Esports JESA

L’Ajuntament de Manresa ha posat en marxa el programa Joventut Esportiva, Societat Activa (JESA) amb l’objectiu d’incrementar el nombre d’adolescents que practiquen esport, especialment entre les noies. D’aquesta forma, el programa ofereix una alternativa positiva a l’ocupació del temps de lleure, i millorar així la salut i el benestar emocional de les persones participants. Per aconseguir-ho, es busca garantir l’accessibilitat a la pràctica esportiv a a tothom promovent un context inclusiu i equitatiu i al mateix temps, es dinamitzen els espais esportius a l’aire lliure.

El desplegament d’aquest programa ha significat la incorporació d’un educador esportiu a la secció d’Esports que, acompanyat d’un dinamitzador juvenil en medi obert, en una primera fase han realitzat un anàlisi, prospecció, disseny i planificació que han servit per la definició de les activitats de caràcter esportiu, lúdic, saludable i inclusiu que es realitzaran. A més, s’han definit els espais públics (parcs, places o pistes poliesportives) i equipaments educatius (patis d’escoles instituts) on es realitzaran les activitats.

Després d’aquesta primera fase, les activitats esportives ja comencen aquest dilluns. Els espais i horaris són els següents:

- Dilluns, futbol a la plaça Milcentenari a la pista poliesportiva de l’Alberg de Joventutde 17:30 a 19:30h de la tarda.

- Dimarts, vòlei, a la plaça  Icària, davant del casal de Joves de la Kampana, de 17:30 a 19:30h de la tarda.

- Dimecres, bàsquet, al patí de l’Institut Lluís de Peguerade 17:30 a 19:30h de la tarda.

- Dijous, multiesports, al pati de l’escola Ítacade 18:45 a 20:00h el vespre.

Les diferents activitats són obertes i gratuïtes per a adolescents i joves d’entre 12 i 18 anys. Per participar-hi no cal inscripció prèvia, encara que caldrà registrar-se per mitjà d’un codi QR just abans de l’inici de l’activitat. També es demana que qui hi vulgui participar respecti l’horari d’inici i final de la pràctica esportiva. Les activitats esportives que comencen aquest dilluns, 10 de juny, es mantindran fins a final de juliol i es reprendran el mes de setembre.

El programa JESA està impulsat per l’Ajuntament de Manresa, a través de les regidories d’Esports i Joventut, i amb el suport de la Gerència d’Esports de la Diputació de Barcelona.

Aquesta iniciativa forma part d’una estratègia de dinamització juvenil en medi obert a Manresa. És un projecte municipal d’intervenció socioeducativa amb joves de la ciutat que es desenvolupa en els seus espais naturals de trobada i treball. Comporta el desenvolupament d’accions d’intervenció dissenyades en funció dels interessos i les propostes que fan els adolescents i els joves. Els seus objectius són:

- Fomentar el desenvolupament integral dels joves: Proporcionar oportunitats per al creixement personal, social, emocional i cognitiu dels joves participants.

- Organitzar activitats recreatives: Desenvolupar programes d'oci i lleure que siguin atractius per als joves, tot fomentant la diversió i l'aprenentatge.

- Facilitar espais de diàleg: Crear oportunitats perquè els joves expressin les seves opinions, preocupacions i aspiracions, promovent la comunicació oberta i el respecte mutu.

- Implementar estratègies de prevenció: Desenvolupar programes educatius i de sensibilització sobre temes com ara el consum de substàncies, la violència i la salut mental, amb l'objectiu de prevenir conductes de risc.

- Fomentar la participació cívica: Estimular la participació dels joves en activitats comunitàries, projectes socials i voluntariat per promoure el compromís cívic i responsabilitat social.

- Fomentar la pràctica esportiva: Promoure activitats esportives i evitar l’abandó de l apràctica esportiva que tal i com es mostra en molts estudis succeeix de forma més intensiva a l’etapa d’educació secundària.


Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat