Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

OfiJove a l'Insti

OFIJOVE A L’INSTI

L’OfiJove als Instis és un programa de  descentralització de la informació als centres educatius que es porta a terme des del Servei d’Informació Juvenil de la ciutat de Manresa.

Dins del programa de descentralització de la informació  als centres educatius s’inclouen diferents accions als centres de secundària públics i concertats de la ciutat de Manresa,  on actualment l’abast és a 10 Instituts del municipi.

Les accions que es duen a terme són:

L’OfiJove al pati, els Boomerangs, la cartellera i les activitats de tutoria.

 OFIJOVE AL PATI

L'Ofijove al pati és un espai d’informació i assessorament descentralitzat que pretén acostar a tot l’alumnat dels centres educatius de Manresa, totes aquelles informacions que puguin ser d’interès juvenil. Es porta a terme als sis instituts públics de Manresa i a 4 centres concertats.

Aquesta acció es duu a terme durant l’estona del pati amb una freqüència d’un cop per setmana.

La localització de l’OfiJove al pati es troba moltes vegades  al vestíbul o al pati, segons cada centre, on es munta una taula amb diferents materials informatius d’especial interès per a la gent jove.

Destacar, entre les diferents informacions, les que fan referència a l’aprofitament del temps d’oci, esdeveniments culturals, informacions sobre sexualitat, afectivitat, gènere i feminisme, opcions sobre els diferents itineraris formatiu, les activitats mensuals i setmanals del casal de joves la Kampana,  informació sobre les diferents assessories de l’Oficina Jove del Bages, etc.

Durant aquesta estona, l’alumnat  pot apropar-se a l’OfiJove al pati  i  endur-se la informació o fer una consulta específica que serà resolta al moment o posteriorment, a través del  canal de comunicació que es concreti amb l’usuari/ària.

BOOMERANGS

El projecte BOOMERANGS (abans anomenat corresponsals) es va iniciar a Manresa el curs 2008-2009. El projecte s’ha anat fent fort als centres i cada any els Boomerangs es prenen més seriosament la seva tasca. A la vegada, en alguns centres s’ha aconseguit que els tutors/es també col·laborin amb el projecte i permetin als Boomerangs que durant  10 minuts de l’hora de tutoria expliquin a la resta d’alumnat informacions i temes d’interès que els hi hem facilitat des de l’OfiJove al pati.

Els objectius del projecte són els següents:

- Fomentar la participació entre els joves i la interacció amb l’Oficina Jove del Bages.

- Que els joves se sentin partícips de l’OfiJove al pati i també en la part organitzativa, per fomentar la participació.

- Fer arribar a l’aula, de la mà dels boomerangs, la informació juvenil d’especial interès per a l’alumnat que arriba al Servei d’Informació Juvenil.

- Recollir les demandes i necessitats dels joves.


LA CARTELLERA

Cada institut disposa d’un espai en alguna cartellera visible reservat pel servei d'informació juvenil. Setmanalment, s’actualitza la informació després de l’OfiJove al pati amb cartells d'activitats previstes per aquella setmana o propostes mensuals, també propostes dels mateixos alumnes dels instituts que pertanyen a alguna entitat/associació i d’altres informacions.

ACTIVITATS DE TUTORIA

Les activitats de tutoria són la branca que permet anar més enllà i dur a terme activitats de reflexió i sensibilització amb els joves.

Des de l’any 2008-2009 s’elabora un catàleg de tutoria amb totes les propostes d’activitats que s’ofereixen des del servei. A més, a partir del curs 2011-2012 també s’inclouen al catàleg les activitats que ofereixen altres regidories o departaments de l’Ajuntament de Manresa.

La tasca del Servei d’Informació Juvenil és doble: d’una banda, coordinar la realització de totes les activitats incloses en el catàleg i, per l’altra, executar les activitats que són pròpies del Servei. 

IES CONCERTATS

IES PÚBLICS


Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat