Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Lúcids

Lúcids és un projecte d’acompanyament i reforç personal i escolar adreçat a nois i noies d’entre 13 i 14 anys, amb l’objectiu de reduir les seves possibilitats de fracàs escolar.

El nom LÚCIDS te un doble sentit: d’una banda és la capacitat personal de comprendre bé les coses. En el projecte s’aposta per promoure la lucidesa entre els joves participants, entesa com la capacitat que ells/elles tenen de ser arquitectes del seu propi futur. I això passa per, entre d’altres aspectes, la finalització amb èxit del seu període acadèmic obligatori i la configuració d’una personalitat positiva. Al mateix temps, LÚCIDS és un anagrama de LÚDICS, una qualitat associada al joc. I és que el joc, a través de la gamificació, és converteix en l’estratègia metodològica del projecte. Al llarg del projecte s’incorporen diferents elements que el gamifiquen, afavorint la implicació dels joves en el projecte i la seva motivació per superar-se, ja sigui individualment com grupalment.

L’educadora manté una estreta coordinació amb els tutors i tutores dels centres de secundària de cada jove. A més a més, es preveuen sessions compartides per tractar competències socials i interpersonals.

Durant el 2016, es va fer la prova pilot amb 10 joves repartits amb grups d’entre 2 i 4 persones. I des de llavorns cada any s'ha dut a terme aquest projecte amb èxit.

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat