Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

El Campi Qui Jugui oferirà més d'una trentena d'activitats per a infants i joves en l'any del retorn al Palau Firal

20/12/2022

  • El 37è Saló de la Infància i la Joventut de Manresa es farà del 27 de desembre al 4 de gener. Tindrà com a eix temàtic l’espai exterior i tot allò vinculat amb l’univers.

El Campi Qui Jugui ultima els preparatius i escalfa motors per engegar la 37a edició del Saló de la Infància i la Joventut, que enguany torna al Palau Firal després de deu anys, emplaçament que el va veure néixer. Aquesta nova edició, a més, també suposa una tornada al format tradicional del Campi després de dos anys de pandèmia. Se celebrarà del 27 de desembre al 4 de gener, de 16 a 20.30h, amb l’excepció de la jornada de Cap d’any, en què tancarà portes a les 20h.

L’oferta lúdica serà de més d'una trentena d'activitats adreçades a infants i joves, inclosos diversos tallers de manualitats. Com en els darrers anys, s'han creat espais intergeneracionals per tal que puguin interactuar infants i adults, com l'espai Campi Xics, amb activitats dedicades als menors de 3 anys (amb piscines de boles, jocs simbòlics...) o la Karpa +10, un espai amb experiències pensades per als nens i nenes més grans de 10 anys.

Els detalls de la programació del 37è Campi Qui Jugui han estat divulgats avui en roda de premsa per la regidora d’Infància, Joventut i Persones Grans de Manresa, Rosa Maria Ortega Juncosa, i per dos integrants de l’Associació Campi Qui Jugui, Lluís Thomen Corbalan i Pau Thomen Bacardit.

L’edició d’enguany, amb cartell de l’il·lustrador Valentí Gubianas, ha escollit com a eix vertebrador l’espai exterior i tot allò vinculat amb l’univers. Així, les activitats tant d’interior com d’exterior del Palau Firal estaran relacionades amb aquesta temàtica. Dins del recinte s’hi trobaran activitats com el Laberint Còsmic, una activitat antigravitatòria que vol convertir els més menuts en astronautes; un espai de Realitat Virtual que també es vincularà amb la narrativa espacial; un Planetari on es podran aprendre les constel·lacions, i un Escape Room que proposarà un joc de pistes al planeta del tresor, entre moltes d’altres.

Per a les activitats realitzades a l’exterior del Palau, aquesta edició ha apostat per una pista pump-track per poder practicar skateboard; circuits de karts elèctrics i karts a pedals; un parc d’aventura amb tirolina (també per als més menuts); un espai per menjar on hi haurà una food-truck, i una atracció de jumping per saltar i poder arribar a tocar els estels.

Espectacles, contes i animació

L’edició d’enguany també vol donar protagonisme als espectacles d’animació en viu per tal que els més menuts i no tan menuts cantin i ballin amb diferents propostes. El dia d’inauguració del Campi, el 27 de desembre, estarà protagonitzat per l’espectacle “Ballant per l’Espai”, amb Maria Navarrete i la seva companyia Aicarai. Per la jornada de Cap d’Any, Pep Callau i els Pepsicolen faran saltar i ballar el públic mentre menja el raïm. I el dia de cloenda, el 4 de gener, els Campi Qui Pugui muntaran una discoteca en directe, amb l’espectacle “Disco Pinky”, per posar el punt i final a l’edició d’enguany.

Igual que altres anys, el Campi també tindrà l’hora del conte en diverses jornades. Sota l’impuls del Servei d'Atenció Integral (SAI) LGTBI i del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), tots dos de l’Ajuntament de Manresa, Clara Gavaldà (de la companyia Sgratta) oferirà dues sessions de contes de gènere i diversitat, que es duran a terme el dimecres 28 de desembre. La resta de jornades tindran com a protagonista un habitual del Campi Qui Jugui, Manel Justícia, que oferirà els espectacles d’en Manelutti.

A més, en aquesta edició hi tindran cabuda actuacions de diferents entitats de Manresa, com el Casal Cultural Dansaires Manresans o els Tirallongues. També cal destacar la participació d’IPA Bages, en què diferents cossos de seguretat exposaran els seus vehicles a la zona exterior del Palau Firal.

Un certamen que se celebra des del 1985

El Saló de la Infància i la Joventut és organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Manresa i per l'Associació Campi Qui Jugui, formada per voluntaris vinculats al món associatiu, l'educació en el lleure, la pedagogia i la docència; i compta amb la col·laboració d'institucions públiques i privades. Se celebra de forma ininterrompuda des del 1985, inicialment al Palau Firal de Manresa. Des del 2013 s’havia celebrat al Complex Vell Congost i, durant els dos darrers anys, a causa de la pandèmia, s’havia celebrat a la nau de l’Anònima.

(*) Fotografia: D'esquerra a dreta, Pau Thomen (Associació Campi Qui Jugui), Rosa M. Ortega (regidora d'Infància, Joventut i Persones Grans) i Lluís Thomen (Associació Campi Qui Jugui)

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat