Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

La 21a edició de la Setmana de Jocs al Carrer incorpora l'Espai Manresa 1522 com a zona de jocs mil·lenaris

19/07/2023

Del 29 d’agost al 2 de setembre, la Setmana de Jocs al Carrer tornarà a omplir les places i carrers del Centre Històric de Manresa amb una àmplia oferta de jocs i activitats lúdiques. Enguany, la darrera Nit de Jocs, que se celebrarà a la plaça Major, s’allargarà fins a les 02.00 h en comptes de les 00.30 h

 

Arriba la 21a edició de la Setmana de Jocs al Carrer a Manresa (SJCM), un dels esdeveniments més consolidats i que gaudeix de més afluència de participants en l’àmbit de l’oci i el lleure del Bages. Enguany, se celebrarà des del 29 d’agost fins al 2 de setembre per les places i els carrers del Centre Històric de la ciutat amb una gran oferta de jocs, activitats lúdiques i entitats especialitzades.

 

Els detalls d’aquesta nova edició han estat presentats avui, a l’Espai Manresa 1522, pel director del CAE, Ignasi Muncunill Roca; i per la regidora d’Infància i  Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Isabel Sánchez Pulido; i representants d’entitats col·laboradores, Salvador Salla Solà (Fundació Ampans) i Javi Soler Ródenas (LaCrica).

 

La regidora Isabel Sánchez ha tingut paraules d’agraïment el CAE i les entitats que col·laboren a la Setmana de Jocs al Carrer, una iniciativa que es caracteritza per “ser un gran element educatiu i cohesionador” que aplega persones de totes les edats i creences que, a més a més, contribueix a “dinamitzar els carrers del Centre Històric”.

 

Ignasi Muncunill ha estat l’encarregat de donat a conèixer totes les novetats de la programació. El director del CAE ha explicat que les dates de la SJCM’23 s’ha vist condicionada per la modificació de l’inici del curs escolar i, de la mateixa manera, donarà continuïtat als actes de la Festa Major de Manresa. Tot i això, de manera similar a la passada edició, l’esdeveniment comptarà amb un total de vuit espais de joc, set dels quals es materialitzaran en horari de tarda i un a la nit (Nits de Joc). Aquest any, com a novetat, hi ha la incorporació de l’Espai Manresa 1522, un espai dedicat a jocs de taula mil·lenaris i centenaris en el qual cada dia es durà a terme la presentació i la descripció d’un joc diferent per part de quatre persones expertes.

 

Pel que fa a les activitats de les Nits de Joc (+14 anys), enguany hi haurà una nit extra i, de fet, durant l’última data (dissabte 2 de setembre) s’allargarà l’horari de joc fins a les 02.00 h, en comptes de l’horari normal que va des de les 22.00 h fins a les 00.30 h, del 30 d’agost a l’1 de setembre.

 

Acte Inaugural: ‘Colors de Monstre’, amb la companyia Tombs Creatius

 

El tret de sortida es durà a terme a la plaça de Sant Domènec el dimarts 29 d’agost de 17.30 h a 20.30 h, a càrrec de la companyia Tombs Creatius amb la proposta Colors de Monstre. L’activitat consisteix en una escampada de jocs de fusta que combinen l’artesania i el món oníric amb les activitats lúdiques, formant així un gran mosaic i una ambientació visual excitant i expressiva. En aquest sentit, la companyia reivindica el joc en l’espai públic per crear experiències col·lectives amb la finalitat de “convertir a tothom en infants”.

 

En relació amb els  jocs a les places, la Plana de l’Om acollirà Jocs d’Habilitat; la plaça de Sant Domènec comptarà amb Jocs de Taula de tota mena; la plaça Major amb Jocs Infantils d’1-5 anys; a la plaça del Mercat de Puigmercadal s’hi trobaran Jocs Populars i Tradicionals; la plaça Europa acollirà Jocs per Aire, Malabars i Equilibris; mentre que a la placeta de la Mel tindrà lloc el Joc Simbòlic. Totes les activitats lúdiques es duran a terme des de les 17.30 h fins a les 20.30 h.

 

Resol l’enigma

 

Com en l’edició de l’any passat, es durà a terme l’activitat ‘Resol l’enigma’, una proposta en què es pretén involucrar a tothom qui vulgui en la resolució d’un misteri en forma de gimcana per tots els carrers i places del Centre Històric. Aquelles persones que vulguin participar-hi hauran de seguir el perfil d’Instagram de @caemanresa i enviar una fotografia de l’enigma resolt per missatge privat al perfil del CAE. Tothom qui encerti la resposta entrarà en un sorteig de jocs de taula.

 

La programació completa es pot trobar al web www.jocsalcarrermanresa.cat i al web del CAE www.cae.cat. També se’n podrà fer un seguiment més detallat a les xarxes socials -Twitter, Facebook i Instagram- al compte @caemanresa o amb l’etiqueta #JocsAlCarrerManresa2023.

 

La Setmana de Jocs al Carrer és un esdeveniment organitzat pel CAE en què col·labora la Fundació La Xarranca, Devir, Fundació Ampans, Ludambule, Ludoteca Ludugurs – Creu Roja Manresa, LaCrica, Cooperativa Abacus, LAB 0_6 de la UManresa, el Programa d’Inserció Laboral 6-21 (PIL Bages), Manresa Turisme, Escacs Catalonia Club Joviat, Grup de Bridge Manresa, Òscar Garcia, Jean Philippe Roy, Dominique Dumeste, Lluís Pinyot i Mateu Comellas. Igualment, aquesta activitat rep el suport de l’Ajuntament de Manresa ii el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

 

(*) Peu de foto: Javi Soler, Salvador Salla, Nasi Muncunill i la regidora Isabel Sánchez, presentant la 21a Setmana de Jocs al Carrer

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat