Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

La Fira de l'Estudiant obre portes al Museu de l'Aigua i el Tèxtil amb prop de 4.000 alumnes inscrits fins divendres

19/03/2024

La 32a edició del certamen torna al centre de Manresa i estrena quatre itineraris que inclouen tota l’oferta de formació professional de les comarques participants.

Aquest matí ha obert portes al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa una nova edició de la Fira de l’Estudiant, que esdevé l’aparador formatiu de les comarques del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès. El certamen és l’espai referent en matèria d’orientació acadèmica, formativa i ocupacional al territori i aquest any arriba a la 32a edició amb prop de 4.000 alumnes inscrits fins divendres. Una de les novetats d’aquest any és la creació de quatre itineraris diferenciats per colors que engloben els diferents perfils professionals amb l'objectiu de facilitar la visita als estands. En paral·lel, també es potenciarà l’oferta de Batxillerat amb nous estands dels centres amb presència al territori.


Activitats paral·leles


La fira compta amb una important oferta d’activitats paral·leles. En aquest sentit, l’Oficina Jove del Bages organitza la desena Oficina Artística, que té per objectiu promoure els estudis artístics entre les persones joves. Aquest any, l’Oficina Artística oferirà la xerrada “Previngudxs... Llums! Càmera! Acció!” a càrrec de Toni Soldevila, Gerard Quinto i d’Íria Ramon, tots tres actors i actriu del Festival CLAM. La xerrada comptarà amb dues sessions, a les 9.30 i a les 11.30 h, que es podran seguir demà a l’Oficina Jove del Bages, al carrer Sant Blai, 14, de Manresa. I pel que fa a les demostracions, n’hi haurà a càrrec del Gremi d’Electricistes, del Conservatori de Música de Manresa i també de les universitats del territori, totes programades per a demà a la tarda.

Horaris i entrada gratuïta


El certamen obrirà fins divendres al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa en horari de matí (de 9 a 14.00 hores). Dimecres i divendres també obrirà en horari de tarda, de 16 a 19.00 hores. L’entrada és gratuïta i la fira està oberta al conjunt de la ciutadania.

Organització conjunta

La fira és fruit de l’organització conjunta de l’Ajuntament de Manresa, del Consell Comarcal del Bages, dels serveis d’Educació a la Catalunya Central, del Consell Comarcal del Berguedà, del Consell Comarcal del Solsonès, del Consell Comarcal del Moianès i de la Fundació Lacetània. El certamen disposa de la pàgina web firaestudiant.cat en què es recull tota la informació i els recursos per al públic jove.

 

(*) Peu de foto: La Fira de l'Estudiant ofereix orientació acadèmica, formativa i ocupacional a la gent jove del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès.

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat