Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Més de 400 joves de Manresa participen en el projecte contra el racisme 'La mirada de l'enAmic'

18/06/2024

Com a resultat del projecte, impulsat per la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera, el jovent va elaborar vídeos a favor d’una comunicació lliure d’estereotips i prejudicis racistes, unes imatges que es poden veure al canal de Youtube de l’Ajuntament de ManresaLa iniciativa es va dur a terme en el marc del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau.

Més de 400 alumnes dels instituts Lluís de Peguera i Cal Gravat han participat aquest any en la proposta que la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera va posar en marxa en el marc del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau. La iniciativa va permetre a l’alumnat reflexionar sobre la diversitat i la construcció de la pau i la justícia social, un treball que va finalitzar amb la gravació de vídeos curts que conviden a la reflexió i proposen transformar la comunicació per una cultura de la pau. Les càpsules es poden veure al canal de Youtube de l’Ajuntament de Manresa.

 

El projecte titulat La mirada de l’enAmic va comptar amb la participació de més de 400 alumnes de 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat dels instituts Lluís de Peguera i Cal Gravat. Mitjançant diferents dinàmiques a l’aula, els joves participants van analitzar críticament com el llenguatge col·loquial, els mitjans de comunicació i les xarxes socials generen estereotips i prejudicis envers la diversitat cultural que limiten una mirada amistosa i solidària entre pobles i fomenten discursos de por i odi. Després de la reflexió, es va convidar a transformar la comunicació per tal de construir una mirada respectuosa, empàtica i de pau cap a la diversitat.

En una trobada posterior, joves representants de cada grup participant van concloure el projecte amb la creació de vídeos curts que aporten propostes per una comunicació compromesa amb la transformació social dels estereotips racistes cap a persones del sud global i contribuir, així, a una cultura de la pau.

(*) Peu de foto: Alumnes en el moment de gravar un dels vídeos del projecte.

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat