Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Oficina Jove del Bages ofereix xerrades sobre mobilitat internacional als centres de secundària

18/10/2018

Els Centres de Secundària interessats en oferir alguna de les xerrades al seus alumnes ho han de demanar prèviament a l’Oficina Jove del Bages. Es tractaran temes com els intercanvis, els camp de treball, cursos, voluntariat, Erasmus, etc.  

L’Oficina Jove del Bages ofereix xerrades adreçades als  alumnes dels diversos centres educatius de secundària que ho sol·liciten amb l’objectiu de donar a conèixer totes les opcions existents de mobilitat internacional per a persones joves.

 

Ahir, dijous 18 d’octubre, va tenir lloc la primera xerrada a l’Institut Guillem Catà de Manresa amb l’assistència de 40 alumnes de batxillerat. “Us heu plantejat marxar a fora, a l’estranger?”, amb aquesta pregunta l’Ares Riart (experta en programes de mobilitat internacional) de l’entitat Víbria Intercultural i la Natàliia Zolotukhina , (voluntària europea) va instar als i les joves a reflexionar sobre si s’han plantejat mai fer una estada a l’estranger per dur-hi a terme intercanvi, camp de treball, curs, voluntariat, etc.  

 

Els i les joves van aprendre què són els intercanvis juvenils, què s’hi fa en un camp de treball, què vol dir viure en comunitat en un país del sud, en algun camp de solidaritat, agències, recursos per a estudiar idiomes i també  van poder conèixer en primera persona l’experiència d’una jove que actualment està fent el Servei de voluntariat europeu.

 

Servei d’assessorament

 

L’Oficina jove del Bages disposa d’un servei d’assessorament personalitzat en mobilitat internacional per a persones joves, que ofereix informació i suport alhora d’escollir la millor opció per a fer una estada a l’estranger.

 

Es tracta d’un servei, que s’ofereix de forma gratuïta cada dilluns a la tarda a l’Espai Jove Joan Amades - Oficina Jove del Bages de16 a19 h, amb cita prèvia, i està obert a tota la comarca del Bages. L’assessorament també es pot fer a través de web cam per tal de facilitar que els joves de la comarca puguin fer consultes sense desplaçar-se.

 

Per sol·licitar un assessorament personalitzat cal trucar al 93 877 13 60 o bé enviar un correu a mobilitatbages@oficinajove.cat. S’ofereix assessorament presencial, a través de web cam o bé per correu-e.

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat