Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament de Manresa ofereix un taller de percussió de carrer als alumnes de primer d'ESO per promoure el coneixement de la cultura popular

21/11/2018

L’activitat, que s’emmarca dins dels actes de la capitalitat cultural, es farà del dilluns 26 al divendres 30 de novembre i hi participaran un total de 370 alumnes de cinc instituts manresans. El taller anirà a càrrec de membres del grup de percussió de carrer Batrakes i es farà en sessions de dues hores en espais propis dels centres educatius.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa ha organitzat un taller de percussió de carrer adreçada a 370 alumnes de primer d’ESO de cinc centres educatius manresans; Institut Sis, La Salle, FEDAC, La Joviat i Oms i de Prat. Es realitzarà del dilluns 26 al divendres 30 de novembre, en sessions de dues hores dins de l’horari lectiu i en espais propis dels instituts. 

 

L’activitat, que anirà a càrrec de membres del grup de percussió de carrer Batrakes, es realitza amb tres objectius: promoure  el coneixement de cultura popular entre els joves, incrementar el públic juvenil als actes festius de la ciutat, i animar-los a participar i formar part de les diverses entitats de cultura popular manresanes.

 

El taller està organitzat per l’Ajuntament de Manresa i forma part dels actes de la capitalitat cultural.

 

La cultura popular i tradicional a Manresa, un paper molt important dins de l’any de la capitalitat cultural

 

El sector de la cultura popular i tradicional és un sector molt viu a Manresa gràcies a més d’una quinzena d’entitats que participen als principals actes festius de la ciutat; com la Festa Major, la Festa de la Llum, la Fira de l’Aixada, la Fira Mediterrània... i en d’altres esdeveniments de caràcter puntual. Aquest fet fa que la ciutat se senti identificada i  vulgui donar a conèixer les seves festes i tradicions.

                            

Enguany, amb motiu de Manresa com a Capital de la Cultura Catalana, la cultura popular i tradicional ha tingut un paper molt important a la ciutat a través d’actes com l’Aplec Internacional, que va tenir lloc el 12 de maig; la Tríada de Torres Humanes, que es va fer el 25 d’agost; l’exposició sobre les tres formes de torres humanes i la celebració dels 25 anys de la Colla Castellera Tirallongues de Manresa, que va acollir l’Espai de la Plana de l’Om per la Festa Major; la Trobada nacional de Pessebristes de Catalunya i Balears del passat 30 de setembre; i la 5a edició del Festivitas Bestiarum, que se celebrarà aquest cap de setmana.

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat