Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

La plaça Major ha viscut aquest matí l'arrencada de la gimcana tecnològica "Manresada"

20/02/2019

Uns 1.000 alumnes de secundària de la Catalunya Central han participat aquest matí en aquesta activitat impulsada pel col·lectiu de professors de l’Associació LaceNet Bages amb la finalitat de fomentar l’autonomia i una bona utilització de les noves tecnologies entre els joves. L’acte ha comptat amb el suport i col·laboració de les regidories d’Ensenyament i Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, que han fet entrega d’unes targetes T-2 del bus urbà als alumnes.

Uns 1.000 estudiants de 15 centres de secundària de la Catalunya Central han participat aquest matí en una nova edició de la gimcana tecnològica “Manresada”, una iniciativa impulsada pel col·lectiu de professors de l’Associació LaceNet Bages. L’activitat té l’objectiu d’aprendre a localitzar qualsevol punt de la ciutat de Manresa combinant els mitjans clàssics amb el non ús de les noves tecnologies; internet Mobile, geolocalització, xarxes socials, codis QR, realitat augmentada...D’altra banda, també té la finalitat de fomentar l’autonomia dels participants perquè aprenguin a moure’s sols per la ciutat. Per promoure la inclusió entre l’alumnat, un grup d’Ampans també hi ha participat en una prova pilot.

 

La gimcana ha començat a les 10 del matí a la plaça Major, que una estona abans s’anava omplint d’estudiants i professors per acabar d’ultimar com seria aquesta jornada matinal. Un cop s’han donat les instruccions i recomanacions necessàries, cada grup ha iniciat el seu recorregut per diversos punts de la ciutat; tot registrant imatges i vídeos que després compartiran a través de les xarxes socials. Durant el recorregut, també s’ha iniciat un projecte de ciència ciutadana en l’àmbit STEAM en què els participants han recollit una sèrie de dades per poder realitzar un mapa de soroll i un informe de sonoritat.

 

Unes hores més tard, a voltants de la 1 del migdia, els participants s’han reunit al Parc de la Seu per compartir experiències i exposar com havia anat el matí. Allà ha tingut lloc el final de festa, un espectacle d’animació a càrrec de Manel Justícia. 

 

L’acte ha comptat amb el suport i col·laboració de les regidories d’Ensenyament i Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, que han fet lliurament d’unes targetes T-2 del bus urbà als alumnes; del Forn de Cabrianes, que ha ofert l’esmorzar als participants; i de Manel Justícia, que ha amenitzat el final de festa amb un espectacle al Parc de la Seu.

 

L’equip LaceNet Bages és una associació de professionals de l’ensenyament de la comarca del Bages, que des de l’any 1995 ofereix projectes telemàtics als centres educatius. Al llarg d’aquests anys s’ha anat diversificant l’oferta i ampliant el marge d’edat dels joves als quals van destinats. Els projectes LaceNet Bages es basen en el treball cooperatiu i tenen molt en compte la comunicació entre els diferents grups que hi participen.

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat