Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

S'inicia a Manresa un taller de rap amb Versembrant per expressar la consciència social dels i les joves

05/03/2020

El taller, gratuït, tindrà lloc a la Casa Flors Sirera del 19 de març al 9 d’abril. Constarà de quatre sessions que culminaran amb l’enregistrament d’una peça musical creada i interpretada pels/les participants.

L’Ajuntament de Manresa, a través de la Casa per la Pau i la Solidaritat Flors Sirera i Manresa Jove, impulsen a partir del dijous 19 de març i fins al 9 d’abril un taller de rap per a potenciar que els i les joves expressin les seves inquietuds i repensin la societat. La finalitat és  fomentar la participació dels i les joves de Manresa en la construcció d’una societat conscient i diversa. El taller se celebrarà a la Casa Flors Sirera el dies 19, 26 de març, 2 i 9 d’abril, de 18  a 20 hores i serà gratuït per a totes aquelles persones d’entre 14 i 23 anys que s’hi vulguin inscriure.

El taller de rap el portarà a terme l’entitat Versembrant, que es defineix com una escola popular itinerant. Els seus  tallers de rap que realitzen diàriament a diferents centres de Catalunya tenen com a principal objectiu fomentar la consciència crítica del jovent, mitjançant l’art urbà i el hip hop, sempre posant en el centre temes com el masclisme, el racisme, la xenofòbia, l’homofòbia o el classisme.

Concretament, els talleristes seran Alba (Bittah), membre d’Ascensa Furore i Tribade; Joël (Fetitxe 13) enamorat de l’art, grafiter de vella fornada i director d’educació en lleure; i Patxi (Vazili) MC, digger, productor i col·laborador habitual d’At Versaris. Versembrant ha realitzat des de la seva creació 1.022 tallers arreu de Catalunya, el que ha repercutit en 16.540 joves.

La primera sessió (19 de març), anirà destinada a fer una introducció històrica al rap i la producció musical i a començar a treballar tècniques de creació. A la segona (26 de març), es començarà a crear l’obra entre tot el grup. A la tercera (2 d’abril) es polirà l’obra i es realitzaran dinàmiques de pràctica i assaig. I a la darrera (9 d’abril) es plasmarà i enregistrarà l’obra musical a través de l’equip de so de Versembrant.

Des de Casa Flors Sirera i Manresa Jove es treballa perquè la peça musical que sorgeixi del taller es pugui representar en diferents espais culturals de la ciutat.

La inscripció, gratuïta i obligatòria, s’ha de realitzar a Flors Sirera a través del seu correu electrònic casaflorsirera@altecom.cat o al tel. 689 430 373, canals que també serveixen per resoldre qualsevol dubte que pugui sorgir. Data màxima d’inscripció: 16 de març!

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat