Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Espai Jove Joan Amades acull 'Sexualitat silenciada', una exposició audiovisual que busca remoure la consciència i trencar mites sobre la sexualitat femenina

08/11/2020

Les joves artistes Anna Leal i Núria Ubach signen una mostra que interpel·la al públic a reflexionar sobre la sexualitat femenina sense tabús.

L’Espai ExpressArt de l’Espai Jove Joan Amades acull fins al 30 de novembre “Sexualitat silenciada”, un projecte en format d’exposició audiovisual sobre la sexualitat femenina, a càrrec de les artistes Anna Leal i Núria Ubach. L’entrada lliure en l’horari habitual: dilluns, dimarts i dijous de 9 a 14 h i tardes de dilluns a divendres de 16 a 19 h.

El conjunt d’aquesta peça es fonamenta en la veu d’unes 400 dones que responen a qüestions sobre la seva sexualitat sense tabús. Una exposició interactiva que combina la fotografia explícita, l’àudio i dades estadístiques reals que pretenen donar visibilitat a aquesta realitat. El projecte segueix l’objectiu de remoure consciències i alhora trencar amb les expectatives, mites i falses creences que s’han imposat al llarg de la història.

El muntatge inicial d’aquesta exposició va tenir també una intenció “d’experiment social”,  ja que aquesta es trobava adaptada als lavabos de la universitat de Vic (tant en el d’homes com en el de dones). La idea i objectiu d’aquest format era sorprendre el públic posant-li al davant, en un espai íntim i quotidià, un tema que segueix sent incòmode per a moltes persones. Sens dubte, la part més interessant de l’exposició recau en el feedback, accions i reaccions que Sexualitat silenciada ha provocat en el seu públic.

Tot i que cada vegada la sexualitat femenina està més present en tots els discursos i s’ha arribat a parlar d’una nova època d’alliberament sexual de la dona, encara avui és un tema amb una mínima visibilitat. I quan se’n parla, sovint es fa seguint estereotips que neixen d’una cultura patriarcal molt arrelada a la nostra societat. Tot plegat ha repercutit directament en la vida sexual de moltes dones que, en ple segle XXI, viuen una sexualitat allunyada encara del gaudiment lliure, satisfactori i igualitari entre gèneres.

L’Espai ExpressArt és un espai d’exposició lliure i gratuït per a persones joves que es troba als equipaments juvenils de la ciutat, Espai Jove Joan Amades i el Casal de Joves la Kampana. Per exposar-hi envia un correu a manresajove@ajmanresa.cat o truca al 938771360.

 

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat