Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Manresa Jove presenta les activitats del mes de maig adreçades al jovent

26/04/2021

Durant tot el mes, els dos equipaments juvenils de la ciutat l’Espai Jove Joan Amades i el Casal de Joves La Kampana acolliran diferents activitats gratuïtes com ara tallers i exposicions. Les inscripcions s’obriran el 28 d’abril.

L’Ajuntament de Manresa, a través de Manresa Jove, ha programat per al pròxim mes de maig diferents activitats, tallers i exposicions adreçades al públic jove. La major part de les activitats tindran lloc a l’Espai Jove Joan Amades-Oficina Jove del Bages i al Casal de Joves La Kampana i es duran a terme tenint en compte totes les mesures sanitàries decretades pel govern.

 

Activitats a l’Espai Jove Joan Amades


L’Espai Jove Joan Amades és un equipament municipal on es duen a terme activitats protagonitzades pel públic jove. Al mateix espai s’hi ubica la seu de l’Oficina Jove del Bages, un servei per a resoldre consultes relacionades amb l’educació, el treball, l’oci, la mobilitat o la cultura, entre altres. També serveix per acollir activitats d’entitats juvenils.

 

L’Espai Jove Joan Amades enceta les activitats del mes amb la Trobada de Col·lectius LGTBI del Bages, que tindrà lloc el dimarts 4 de maig a les 18 h i que s’emmarca a l’Espai IRIS. Aquest espai es realitza conjuntament entre el programa de joventut i els Serveis d’Atenció Integral (SAI) de Manresa i del Consell Comarcal del Bages.

 

Exposició “Tabac al descobert”


A partir del dia 5 i fins al pròxim 17 de maig, es podrà visitar l’exposició “Tabac al descobert”, una mostra facilitada per la Diputació de Barcelona que té per objectiu conscienciar sobre les conseqüències que pot tenir el tabac a les persones que en consumeixen, així com informar dels riscos associats. Les persones que estiguin interessades en visitar-la podran fer-ho de 16 h a 19 h del vespre.

 

Costura de supervivència

El taller “Costura de supervivència” culminarà les activitats programades. Va adreçat a persones joves que vulguin aprendre aspectes bàsics de la costura. L’activitat, que inclourà un petit projecte personalitzat, és prevista pel dissabte 22 de maig a les 16 h. Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web www.manresajove.cat.

 

Per a més informació o per resoldre qualsevol dubte, les persones interessades es poden posar en contacte amb l’Oficina Jove a través del correu bages@oficinajove.cat, trucant al 93 877 13 60 o bé enviant un WhatsApp al 676 66 41 42. També disposen d’atenció presencial els dilluns, dimarts i dijous, de 9 h a 14 h, i  de dilluns a divendres de 16 h a 19 h.

 

Espai Expressart


L’Espai Expressart acollirà l’exposició “Retrats de llum” de l’artista manresana Elisabet Pujolar Díaz. La mostra inclou deu retrats, originats com a estudis de llum, que s’acompanyen del procés que s’ha seguit des de l’esbós fins al resultat final. L’exposició es podrà veure del 3 al 28 de maig els dilluns, els dimarts i els dijous de 9 h a 14 h i les tardes de dilluns a divendres de 16 h a 19 h.

 

Formada en il·lustració i art digital, Elisabet Pujolar ha treballat i experimentat amb diverses tècniques artístiques al llarg de la seva trajectòria però, recentment, s’ha centrat en els estudis de llum en art digital.

 

L’exposició vol mostrar al visitant com la llum afecta als rostres en diferents posicions. La major part de les obres representen figures femenines, ja que el projecte va néixer com una exposició enfocada al 8 de març, però finalment ha esdevingut un portfoli de diversos estudis de llum que actualment segueix en curs. Podeu consultar més obres de l’autora al compte d’Instagram @artisabet i a Art Station. 

 

Activitats al Casal de Joves La Kampana


El Casal de Joves La Kampana és un equipament municipal que programa activitats adreçades als i les joves i adolescents de la ciutat. A causa de la situació provocada per la Covid-19, l’entrada al recinte ja no es pot fer lliurement i totes aquelles persones que vulguin fer-ne ús s’han d’inscriure prèviament.

 

El Casal ha programat per aquest mes de maig diferents activitats a l’exterior de l’equipament. Una de les activitats organitzades porta per títol “Dimarts a la fresca”, amb l’objectiu de practicar esport a l’aire lliure en grups de 10 persones.

Així mateix , tots els dimecres de 17 h a 19 h les dinamitzadores del casal es trobaran amb els i les joves, treballaran diferents temàtiques del seu interès, resoldran els seus dubtes i els hi faran consultes sobre el que necessitin.

 

Sumat a tot això, cada divendres es farà vòlei a la Plaça d’Icària, de 17 h a 18 h i de18 a19 h. Les persones joves interessades podran practicar aquest esport en grups de sis i comptaran amb l’acompanyament d’un professional per aprendre i millorar la tècnica.

 

Finalment, el Casal també ha programat activitats en format virtual, que es realitzaran a través del perfil d’Instagram de La Kampana. En aquest sentit, el dimecres 12 de maig hi ha prevista una xerrada oberta sobre voluntariats a l’estranger, que compta amb la participació de La Víbria Intercultural, entitat que porta l’assessorament a l’Oficina  Jove del Bages en Mobilitat internacional. El dijous 20 de maig es farà un taller sobre enquadernació japonesa i, el 27 de maig, un taller de cuina amb la recepta de gelat de iogurt amb civada cruixent.

 

 

20è aniversari del Casal de joves La Kampana


El 21 d’abril de l’any 2001 es va aixecar per primera vegada la persiana del Casal de Joves La Kampana. Per tal de commemorar el 20è aniversari de l’entitat, el pròxim 13 de maig es durà a terme una petita celebració a la plaça Icària.

 

Dia Mundial Sense Tabac

La Kampana ha organitzat diverses activitats amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, que se celebra el pròxim 31 de maig a escala internacional. Les activitats tenen per objectiu sensibilitzar les persones joves sobre el consum del tabac i les seves conseqüències.

 

Contacte i informació


Per més informació i inscripcions, podeu consultar la pàgina web www.manresajove.cat o bé adreçar-vos al Casal de joves la Kampana o l’Espai Jove Joan Amades.

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat