Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Manresa estrena una campanya per incentivar la vacunació coincidint amb l'arribada de noves dosis

26/04/2021

Professionals de la salut i cares conegudes de casa nostra —com Pep Guardiola, Sara Roy, Míriam Ponsa o el youtuber Jordi Wild— participen en un vídeo de manera voluntària.

La sala de columnes de l’Ajuntament de Manresa ha acollit aquest dimarts al matí la presentació de la campanya ‘Manresa es vacuna’, una iniciativa de l’Ajuntament i de la delegació del Bages del Col·legi de Metges de Barcelona que, a través d’un vídeo, pretén incentivar la vacunació coincidint amb l’arribada de noves dosis a Catalunya. La campanya compta amb la col·laboració del departament de Salut i de l’Institut Català de la Salut, i amb la participació d’altres institucions assistencials, sanitàries, comercials, esportives i educatives.

 

El vídeo està protagonitzat per professionals de la salut i per cares conegudes de casa nostra, que hi han participat de manera voluntària per facilitar que el missatge arribi més lluny. Així, hi trobem Pep Guardiola i Manel Estiarte —ambdós ara al Manchester City—, el youtuber Jordi Wild, la dissenyadora Míriam Ponsa o el televisu Cesc Escolà, professor d’educació física. També els periodistes de TV3 Núria Bacardit i Francesc Soria, el músic Oriol Farré, la cantant Sara Roy, el cuiner Jordi Cruz, sor Lucía Caram i els jugadors Baxi Manresa Juanpi Vaulet, Guillem Jou i Yankuba Sima.

 

Per la part sanitària, hi apareixen metges de diferents ambulatoris de Manresa i d’Althaia, personal assistencial de Sant Andreu o coordinadors de vacunació del departament de Salut. També un pacient, Miquel Roset, que explica la seva experiència amb la malalatia, i anima la ciutadania a vacunar-se: “la Covid em va fer patir molt; perquè tu no hagis de passar pel mateix, vacuna’t!”. En el tancament del vídeo, veïns de Manresa ajuden a fer arribar el missatge a la població en diferents idiomes.

 

 

23% de vacunats a Manresa

 

L’acte de presentació també ha servit per donar dades sobre volum de vacunació. L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, ha explicat que ja hi ha prop de 18.000 persones vacunades a la ciutat, xifra que representa el 23% dels habitants, i que 6.500 (el 8%) ja han rebut les dues dosis. També la gerent de la regió sanitària centre del CatSalut, Teresa Sabater Ripollès, ha remarcat que al conjunt del país ja s’ha vacunat el 22% de la població, i entre el 26 i el 27% de les persones vacunables.

 

En la presentació s’ha destacat de manera recurrent la importància de participar a la vacunació. L’alcalde Aloy ha recordat que “les vacunes salven vides. Vacunar-se és un gest de solidaritat, de compromís amb els veïnes i la família, de responsabilitat” i ha recordat l’efecte positiu que ha tingut la vacunació a les residències, “que ens va fer patir molt, i d’on ara la malaltia ha desaparegut”. L’alcalde ha confiat que amb les 300.000 dosis setmanals de vacunes que ara han d’anar arribant, el ritme es pugui incrementar. L’alcalde també ha volgut agrair totes les persones i institucions que han participat en el vídeo de manera “desinteressada i altruista”.

 

El la mateixa línia, Teresa Sabater Ripollès, ha considerat que  “ara és el moment idoni per difondre aquesta campanya animant la població a vacunar-se”, coincidint amb l’arribada de noves dosis. Sabater ha insistit en la idea que “la vacuna no només protegeix a un mateix, sinó també la resta de la població, especialment la més vulnerable”, i ha afegit que “per això és important que tothom faci el gest de posar el braç per vacunar-se quan li toqui, per ell mateix i per al conjunt de la societat, perquè necessitem aturar la malaltia”. Sabater també ha remarcat la importància de seguir present les mesures de protecció, independentment del ritme de vacunació.

 

També Anna Forcada Arcarons, gerent de l’ICS a la Catalunya central, ha afirmat que és un dia “d’esperança i il·lusió” i hi ha afegit que “per responsabilitat col·lectiva, per un mateix i els altres, és necessari que tothom es vacuni per evitar més patiment”. En la mateixa línia, Jordi Aligué Capsada, president de la delegació del Bages del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, ha assegurat que “el principal repte és que el màxim de persones ens vacunem”. L’acte l’havia obert M. Mercè Tarragó Costa, regidora de Ciutat Saludable, que ha agraït la participació de tots els que han fet possible la campanya per fomentar la vacunació i ha demanat a la gent que es vacuni, assegurant que “és la solució”.

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat