Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

El 17 de maig comença el període d'inscripció del Casal Esportiu Municipal i del Casal Òrbita Jove

09/05/2021

El Casal Esportiu Municipal, dirigit a infants d’entre 8 i 14 anys, ofereix diverses activitats al Complex Esportiu Vell Congost i altres espais de la zona esportiva entre el 28 de juny al 23 de juliol.

El Casal Òrbita Jove ofereix cinc setmanes d’activitats durant el mes de juliol per a joves de 13 a 16 anys a l’Espai Jove Joan Amades.

Els complexos esportius de l’Ateneu les Bases i les Piscines Municipals Manel Estiarte també ofereixen activitats diverses durant l’estiu.


Amb l’arribada de les bones temperatures, l’Ajuntament de Manresa i els equipaments de la ciutat ja escalfen motors per celebrar els Casals d’Estiu,  amb l’objectiu d’ocupar el temps lliure d'infants i adolescents durant el període de vacances escolars mitjançant la pràctica d'esports i altres activitats de caire recreatiu.

La zona esportiva del Congost, l’Espai Jove Joan Amades i els complexos esportius de l’Ateneu les Bases  i les Piscines Municipals Manel Estiarte acolliran una àmplia oferta d’activitats, amb  totes les mesures preventives per garantir un estiu segur amb molta diversió.

Casals Esportius Municipals

El proper dia 17 de maig, a les 10 de matí, comença el període d’inscripció dels Casals Esportius Municipals d’estiu, unes activitats adreçades a infants de 8 a 14 anys  (nascuts entre els anys 2007 i 2013), amb l’objectiu d’ocupar el temps lliure d'infants i adolescents durant el període de vacances escolars d'estiu mitjançant la pràctica d'esports i activitats de caire recreatiu.

En aquesta edició serà imprescindible complir els següents requisits de salut:  Calendari vacunal actualitzat i absència de malaltia o simptomatologia compatible amb la Covid-19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar, diarrea...) o no haver estat en contacte estret amb positiu confirmat o amb simptomatologia compatible en els 14 dies anteriors a l’inici de les colònies.

Les activitats es realitzaran al Complex Esportiu Vell Congost i altres espais de la zona esportiva, evitant les zones tancades amb alta concentració de persones. Al llarg d’un matí es realitzaran quatre rotacions de diferents activitats esportives: BTT, esgrima, tir amb arc, Intercrosse, Ultimate, gimnàstica artística, beisbol, jocs tradicionals, pales, activitats de remullada.

Aquestes modalitats es desenvoluparan de 8.30 a 13.45 hores de dilluns a divendres. Per evitar aglomeracions s’establiran 3 torns d’entrades i sortides esglonades: De 8,30 a 13.15 h; de 8.45 a 13.30 h; i de 9 a 13.45 h. 

 

Els Casals Esportius Municipals tindran dues vies per a inscriure’s:

On-line: a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Manresa www.manresa.cat seguint els següents passos: Accedir al formulari d’Inscripció del Casal Esportiu Municipal 2021 i emplenar les dades; Pagar on line mitjançant targeta de crèdit o dèbit o a través del sistema d’autoliquidació; Descarregar l’autorització que s’haurà de retornar abans del 5 de juny , degudament emplenada i signada a la Bústia de la Secció d’Esports de l’Ajuntament de Manresa (Edifici Infants, Ctra. de Vic, 16. 08241 – Manresa). En finalitzar la inscripció, es rebrà un correu-e de confirmació on es podrà consultar les dades.

Telefònicament al 010 / 93 878 23 01 o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i en l’horari d’atenció al públic (només amb cita prèvia) i seguint els següents passos: Facilitar les dades d’inscripció; pagar mitjançant document d’autoliquidació (el termini per fer efectiu el pagament serà de 48 hores al caixer de l’Ajuntament de Manresa o bé a les entitats bancàries indicades en el document d’autoliquidació); emplenar i retornar l’autorització.

Les dades d’inscripció, per ambdós sistemes (on-line i telefònicament), són les següents: 

  • Torn/s al qual s’inscriu l’infant o adolescent.
  • Dades pare, mare o tutor/a legal del/la menor d’edat (nom i cognoms, DNI i telèfon de contacte i adreça electrònica)
  • Nom i cognoms de l’infant o adolescent.
  • Data naixement.
  • Núm. targeta sanitària (quatre lletres seguides de deu dígits numèrics).
  • Dades per la Fitxa de Salut (estat de vacunació, al·lèrgies, malalties, ...).
  • Adreça, població i codi postal.

Quatre torns d’activitat i 110 places disponibles per torn

El nombre de places és limitat a 110 infants per torn i s’atorgaran per rigorós ordre d’inscripció.

S’estableixen un total de 4 torns: del 28 de juny al 2 de juliol, del 5 al 9 de juliol;  del 12 al 16 de juliol i del 19 al 23 de juliol. El preu serà de 56 euros,  i de 19,60 euros  si es disposa de beca.

Per tenir accés a les beques s’ha d’estar empadronat a Manresa i que es pugui acreditar, com a mínim, una d’aquestes circumstàncies: Ser beneficiari de beca de menjador del curs 2020-2021 per motius socioeconòmics;  haver rebut ajut per material escolar durant el curs 2020-2021; o bé formar part d’una unitat familiar empadronada a Manresa i situada en el tram B de renda bruta anual de la taula de tarifació social.

En cas de complir un d’aquests requisits de beca, caldrà comunicar-ho en el moment de formalitzar la inscripció i presentar, si s’escau, la documentació pertinent abans del dia 5 de juny a la Bústia d’Esports (Edifici Infants, Ctra. de Vic, 16. 08241 – Manresa).

Malgrat aquesta previsió de torns, les dates es poden veure modificades o reprogramades en funció de les restriccions que dictin les autoritats competents, derivades de la crisi sanitària de la Covid-19.

En cas que algun dels torns programats no es pogués dur a terme per recomanació de les autoritats competents, es garanteix la devolució automàtica del pagament efectuat.

Recomanacions per als participants

 Es recomana que cadascun dels participants porti:

  • Sabatilles d'esport, pantalons curts, samarreta i gorra per a les activitats.
  • Crema amb protecció solar.
  • Cantimplora d’aigua per tal d’hidratar-se al llarg de la jornada (aconsellable 1 litre).
  • Esmorzar.
  • Equip de protecció individual (EPI) per minimitzar i prevenir el rics de contagi de la Covid-19coronavirus, en funció del que determinin les autoritats competents (mascareta, tovallola de mans per després de cada rentat, gel hidroalcohòlic d’ús individual ...).

Casal d’Estiu Òrbita Jove

Dins la programació d’Estiu Jove 2021, Manresa Jove (Ajuntament de Manresa) i el CAE  tornen a organitzar una nova edició d’Òrbita Jove, una proposta de lleure que consisteix en cinc setmanes plenes d’activitats molt variades adreçades a joves de 13 a 17 anys, nascuts entre el 2004 i el 2008.

L’objectiu d’Òrbita Jove parteix de la importància que el temps de lleure és un espai on les persones desconnecten de les seves obligacions, un espai de satisfacció personal, on es gaudeix de forma col·lectiva amb les altres persones, creant així un sentiment de grup, molt important al llarg de l’adolescència i també de la joventut.

Amb aquest casal es vol potenciar el sentiment de pertinença i arrelament a la ciutat, coneixent diferents espais de Manresa com l’Anella Verda, parcs, equipaments, coneixement de la història del municipi i dels fets identitaris i singulars, sempre des d’una vessant d’educació en el lleure.

Dates, horaris, activitats, inscripcions i preus

Òrbita Jove està dividit en 5 torns: del 29 de juny al 2 de juliol;  del 5 al 9 de juliol; del 12 al 16 de juliol; del 19 al 23 de juliol; i del 26 al 30 de juliol. L’horari serà de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 h, més un bivac cada dues setmanes el dijous que s’alternarà amb una sortida fins a les 17:30 el divendres , les setmanes que no es faci bivac.

El casal Òrbita Jove, estarà principalment ubicat a l’Espai Jove Joan Amades, però algunes activitats es realitzaran a altres espais de la ciutat, es facilitarà un horari als assistents i a les seves famílies.

Es preveu fer activitats artístiques, jocs d’aigua, vòlei, escalada, bivac, room scape sobre consum conscient, bàsket beat, entre altres. També s’incorporaran activitats proposades pels propis joves, sempre que siguin possibles realitzar-les.

El casal té un cost de 50 euros per setmana i les places són limitades a 30 participants per setmana que s’atorgaran per ordre d’isncripció. 

Les inscripcions es podran realitzar a partir del dia 17 de maig a la web del CAE: www.cae.cat, o  al telèfon 93 872 57 89.

Per més informació us podeu adreçar a l’Oficina Jove del Bages (C/ St Blai num 16) o bé trucant: 93 877 13 60. O per watts app: 676 66 41 42

Casal a l’Ateneu les Bases

Des del complex esportius  l’Ateneu les Bases també s’ha preparat una àmplia oferta  amb diferents activitats anomenades “Oasi de diversió”  (tallers, esports a l’aire lliure, jocs populars a l’exterior, activitats d’anglès, piscina, activitats d’aigua, sortides, excursions, etc.).

Les activitats,  van adreçades a infants i joves de  3 a 13 anys. Es faran per torns setmanals entre el 28 de juny al 30 de juliol; i del 31 d’agost al 10 de setembre. El preu és de 58 € (setmanes de 5 dies); i 46 € (setmanes de 4 dies).

Les inscripcions ja estan obertes a la recepció de l’Ateneu les Bases (de dilluns a divendres d’11 a 13; i de dilluns a dijous de 16.30 a 19 h).

Casal a les Piscines Municipals

Les Piscines Municipals ofereixen aquest estiu  el Campus Esportiu Infantil, adreçat a nens i nenes nascuts a partir de 2017. Les activitats previstes (Jocs aquàtics, cursets de natació, tallers de manualitat i jocs, jocs esportius, psicomotricitat,...)  es faran per torns setmanals del 28 de juny al 6 d’agost; i del 31 d’agost al 10 de setembre.

Les inscripcions preferents (adreçades a persones abonades, fills de persones abonades o cursetistes en actiu) arrenquen aquesta setmana, del 10 al 16 de maig.  Les inscripcions obertes a tothom comencen el proper dilluns, 17 de maig. Es poden fer presencialment  a la recepció de les Piscines o bé on-line a www.piscinesmanresa.cat.

El preu per les activitats durant la setmana sencera és de 57.75 € (no abonats) i 46.20 € (abonats).  El preu per setmanes amb un festiu és de 46.20 € (no abonats) i  36.95 € (abonats).

Piscines Municipals oferirà també un servei de despertador (de 8 a 8.15 h)  i de carmanyola (de 13.15 a 15.00 h), amb un preu conjunt de 15.85 € per setmana.

 

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat